Naties

Luchtnomaden
De Luchtnomaden is a collectieve term voor een natie van mensen uit de fictieve wereld van de televisie serie Avatar. De Luchtnomaden is één van de series “Vier Naties” en waren bij definitie nomaden maar hadden vier Luchttempels, een op elke uithoek van de wereld, verborgen in bergketens in het noordelijke Aarderijk en op drie verlaten eilanden. De Luchtnomaden zijn het volk van een groep mannen en vrouwen die Luchtsturen beoefenden, de mystieke kunst van aerokinese.
Een eeuw voor de tij in de series, werden de Luchtnomaden het slachtoffer van een genocide door de Vuurnatie. De enige bekende overlevende van de massamoord was, ironisch genoeg, de persoon die de Vuurnatie probeerde te vermoorden in haar tocht naar verovering: de twaalf jaar oude Luchtmeester en Avatar Aang, die vlak voor het begin van de oorlog was weggelopen van de Zuidelijke Luchttempel en vast kwam te zitten in een staat van schijndood. Inmiddels is hij ontwaakt en is begonnen met een opdracht om de balans en vrede tussen de naties te herstellen.
airtemple.jpg

Aarderijk
Het Aarderijk is een collectieve term voor een natie van mensen in de fictionele wereld van de televisieserie Avatar The Last Airbender. Het Aarderijk is een van de series’ “Vier Naties,” en is een massief continent dat het grootste deel van de oosterse hemisfeer bezet. Het Aarderijk is het land van een groep mannen en vrouwen die Aardsturen beoefenen, de magische kunst van terrakinese.
Het Aarderijk heeft lang stand gehouden tegen de Vuurnatie’s imperialistische oorlog. Hoewel de Waterstammen het Aardeijk steunen in de oorlog, boeken ze weinig vooruitgang. Op de Avatar na was het Aarderijk het enige echte obstakel tussen de Vuurnatie en complete wereldoverheersing, sinds de Waterstammen alleen maar in staat waren hun eigen landen, de Noord- en Zuidpool, te verdedigen. Echter, tegen het eind van “De Tweesprong van het Lot,” was de prinses van de Vuurnatie, Azula, in controle van de hoofdstad van het Aarderijk, Ba Sing Se. Vanaf de daaropvolgende zomer is het bezet door de troepen van de Vuurnatie.
earthbase.jpg

Vuurnatie

De oorsprong van de Vuurnatie is niet bekend. Wel is bekend dat de Vuurnatie met geweld tot een eenheid is gesmeed en dat de regerende vorst de naam “Vuurheer” aannam. De Vuurheren waren aanvankelijk in vrede en vriendschap verbonden met de andere drie rijken. Harmonie heerste op de wereld, en de Vuurnatie bereikte een toppunt in economie en bevolkingsaantallen. Wanneer Vuurheer Sozin aan de macht komt beginnen zich echter veranderingen voor te doen: de kennis van fabrieken en het Vuurstruren werd niet langer gebruikt voor economische en politieke doeleinden, maar er werd een machtig militair leger geschapen. De Vuurmarine was hier een voorbeeld van: een grote vloot zwaarbewapende schepen. Nadat Avatar Roku – door verraad van Vuurheer Sozin – overleden is bij een vulkaanuitbarsting begint Sozin een grote oorlog om de wereld de wil van de Vuurnatie op te dringen. De Vuurnatie is een collectieve term voor een natie van mensen uit de fictieve wereld van de televisieserie Avatar The Last Airbender. De Vuurnatie is één van de series’ “Vier Naties” en ligt dicht bij de evenaar van de planeet in de westerse hemisfeer. Het bestaat uit een groep eilanden van vulkanische eilanden. Ondanks haar oude grenzen is het leger van de Vuurnatie bezig met verschillende veldslagen in de wereld als deel van haar imperialistische oorlog met de andere naties. De Vuurnatie is het land van een groep mannen en vrouwen die Vuursturen beoefenen, de pyrokinitische kunst om vuur te maken en beheersen.

firetemple.jpg
Waterstam
Waterstam is een verzamelnaam voor een natie van mensen in de fictieve wereld van Avatar, een tekenfilmserie op Nickelodeon. Als een van de vier naties in deze wereld, is deze natie weer onderverdeeld in twee groepen, namelijk: de Noordelijke Waterstam en de Zuidelijke Waterstam. De Noordelijke Waterstam leeft op de noordpool, en de Zuiderlijke Waterstam op de zuidpool. Verder is er nog een kleine menigte Waterstam-leden die leven in de moerassen van het Aarderijk. De Waterstammen bevatten mannen en vrouwen die kunnen Watersturen. Dit is de mystieke kracht om water in je macht te hebben, en het dus ook te kunnen laten zweven, in ijs te laten veranderen en als aanvalstechniek gebruiken. Volgens oom Iroh zijn Watermeesters in staat om zich gemakkelijk uit lastige situaties te bevrijden, als er water in de buurt is. Watermeesters gebruiken de kracht van de tegenstander tegen zichzelf.

Eigenlijk hoort de Zuidelijke Waterstam bij haar Noordelijke zusterstam. Maar omdat er op een dag een aantal reizigers de wereld afrezen, op zoek naar een plek om een nieuwe stam te stichten, is een klein deel van de Noordelijke Waterstam mee naar het zuiden gereisd. Vroeger was de Zuidelijke Waterstam net zo prachtig als haar Noordelijke zusterstam, maar doordat er op een dag oorlog werd gevoerd met de Vuurnatie, is deze stad verwoest. Na de verwoesting is de bevolking uiteen gesplitst, en gingen ze in verschillende groepen op de zuidpool leven.

De zuidpool begint lanzamerhand een derde wereldland te worden. De mensen zijn er arm, en nadat de mannen twee jaar geleden waren vertrokken om mee te vechten in de oorlog, is het dorpje zonder enige verdediging achtergebleven. Nog steeds heeft het dorp geen enkele verdediging. Nadat de enige Water meester, Katara, met haar broer Sokka naar de noordpool zijn afgereisd, met de Avatar Aang, zijn er op de zuidpool alleen nog maar ouderen, vrouwen van middelbare leeftijd, en erg jonge kinderen achtergebleven. Maar hoe dan ook, nadat de Avatar de noordpool weer heeft verlaten, zijn er leden van de Noordelijke Waterstam naar hun zusterstam afgereisd om daar hulp te bieden die er nodig is.

waterstam.jpg

Plaats een reactie